Ruimte in je hoofd

Zojuist heb ik mijn tweede Headspace-sessie gedaan. Even een moment stil staan en tot mezelf komen. Want dat is wat deze app doet. Je kunt het mediteren noemen, maar ik vind dat al snel zwaar en ingewikkeld klinken. Deze app laat zien dat dit helemaal niet zwaar en moeilijk is. 

Gisteren ben ik hier dus mee begonnen. Ik installeerde de app, sloot mezelf in de slaapkamer en bekeek het intro-filmpje. Vervolgens startte ik de eerste sessie en werd daarbij begeleid door Andy, de stem in de app. Die stem doet een hoop, want die is zo ontspannen en rustgevend. 

Na die eerste sessie wist ik het al, dit ga ik vaker doen. Dus startte ik vandaag de tweede sessie. Zou het deze keer beter gaan of slechter? En misschien ging het iets minder goed, was ik net wat meer afgeleid. Maar volgens Andy is dat helemaal niet erg. Het gaat de ene keer beter dan de andere keer. Lees voor mezelf is wel dat ik de volgende keer mijn telefoon op ‘niet storen’ moet zetten. Hij stond vandaag wel op stil, maar als er dan berichten binnen komen, ben ik meteen al afgeleid. 

Nog 8 sessies te gaan, dan heb ik de eerste 10 afgerond. En dan? Volgens mij moet ik dan gaan betalen. Ik zie op tegen dat moment. Blijf ik zo positief, is het het geld waard of verdwijnt deze app in de prullenbak?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s