Nadenk-moment

Vorige week las ik dit bericht, ‘Waar is de Nederlandse blogosfeer?‘ geschreven door Frank Meeuwsen. Het zette me aan het denken.

Eind december vorig jaar stopte ik namelijk met bloggen. Ik was er helemaal klaar mee. Ik werd teveel beïnvloed door cijfertjes, bezoekersaantallen, statistieken. En ik wilde teveel in een plaatje passen, maar het plaatje paste niet bij mij. Het haalde de lol weg van het bloggen. Ook door de sfeer om het bloggen heen, ik vond het niet meer zo gezellig. Die blogosfeer, die ben ik een beetje kwijt geraakt.

Maar waar zijn die door passie gedreven blogs die gewoon wat voortkabbelen. Linkjes posten die alle kanten op vliegen. Soms een nieuwtje, soms wat persoonlijk geneuzel. Niet teveel format, niet gedoe met contentkalenders enzo. Maar gewoon, een beetje van je af bloggen.

Frank Meeuwsen

Maar ik mis het, het ‘gewoon een beetje van je af bloggen’. Zoals het was in het begin, bij Web-log.nl. Waar het een gezellig gebeuren was en iedereen gewoon lekker zijn eigen ding deed, waardoor er een hele variatie aan blogs ontstond over allerlei onderwerpen. Inderdaad, ik word er ook nostalgisch van.

Ik wil weer een beetje terug naar het begin. Dus laat ik het hebben van een eigen domein los, ga ik de beperkingen aan van een gratis blogplatform en ga ik weer van me af bloggen. Delen wat mij bezig houdt, waar ik tegen aan loop, wat ik interessant vind. Met daarbij wat foto’s. Zonder me druk te maken over bezoekersaantallen of bij welke doelgroep mijn blog het beste past. Dit is gewoon mijn ding en dat is het…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s